Over ons

Geschiedenis

Altadent, gevestigd in Veenendaal is een persoonlijk laboratorium van vader en zoon.
De geschiedenis voor dit groeiende familiebedrijf begon ongeveer 40 jaar geleden toen Andre Faber tijdens zijn studie te horen kreeg over het tandtechnicus vak.
Na een paar jaar in dienst te zijn geweest bij verschillende tandtechnische laboratoria in binnen en buitenland besloot hij op jonge leeftijd al om zijn eigen tandtechnisch laboratorium te openen.
Inmiddels 20 jaar later en vele werkstukken verder staat Andre bekend als een gerenommeerd vakman die alleen voor de beste kwaliteit gaat.

Voor zoon Sergio Faber was het dan ook een makkelijke keuze om het stokje op een dag over te nemen.
Van jonge leeftijd stond hij dagelijks naast zijn vader en bakte hij zijn eerste kroon op 15 jarige leeftijd.
Naast zijn opleiding als tandtechnici heeft hij ook zijn diploma ‘International business’ behaald.
Ondanks de grote dromen die er zijn, staat 1 ambitie duidelijk op de voorgrond; Niet de grootste, wel de beste!

Over ons

innovatief 

Altadent is bekend geworden door kwaliteit en de natuurlijke uitstraling die wij leveren. Ons tandtechnisch laboratorium is gevestigd in Arnhem en werkt samen met een klein team van ervaren tandtechniekers. Als pionier op het gebied van perskeramiek en CAD-CAM-technologie, integreren wij voortdurend de nieuwste technologie met de traditionele vaardigheden van onze tandtechniekers om unieke, op maat gemaakte restauraties en natuurlijke tanden te vervaardigen.

selectief

Wij werken voor een zeer selectief aantal veeleisende tandartsen in heel Nederland. Wij beschouwen deze tandartsen als partners in onze missie om patiënten voor te lichten over de voordelen van hoogwaardige, esthetische tandheelkunde. Wij ontwikkelen een hechte werkrelatie met onze partners op basis van wederzijds respect, effectieve communicatie en het delen van kennis in het streven naar perfectie.

coöperatief 

Praktijken die met ons samenwerken, waarderen de waarde van deskundige, technische ondersteuning. Zij doen een beroep op onze 30 jaar ervaring in esthetische tandheelkunde voor advies over behandelplanning, materialen en technieken. We werken met veel bekroonde praktijken en hebben daarbij vaak een belangrijke rol mogen spelen in hun succes.

Sergio Faber Eigenaar

Ons Team werkt nauw samen met onze partner tandartsen om ervoor te zorgen dat we restauraties maken die ons allemaal aan het lachen maken!
Samen met een team van specialisten en onze backoffice gaan we te allen tijde voor het beste resultaat. We zijn persoonlijk en vertrouwd, niet alleen naar onze opdrachtgevers maar ook naar onze collega’s. Dat maakt dat je bij tandtechnisch laboratorium Altadent aan het juiste adres bent!

Expertises

kronen

Een kroon is een kunsttand- of kies die over je eigen tand of kies wordt gezet. Een kroon kan van verschillende materialen worden gemaakt. Doordat een kroon op maat gemaakt wordt ziet het er natuurlijk uit en past het mooi bij de rest van je gebit.  

Bruggen

Met een brug kan je een ontbrekende tand of kies vervangen. De brug ‘overbrugt’ dus de lege ruimte waar de tand of kies ontbreekt. Een brug kan bestaan uit meerdere kronen aan elkaar of een enkele zwevende kroon die met zogenaamde retentievleugels aan de naastliggende tanden wordt vast gemaakt.

Implantaat kronen

Een implantaat is een kunstwortel, die in de kaak wordt geplaatst. De meeste implantaten zien er uit als een soort schroef en zijn gemaakt van titanium. Het implantaat is een sterke basis voor een kroon, brug, of kunstgebit.

Inlay en Onlay

Het plaatsen van inlays en onlays is een tandheelkundige ingreep voor het herstellen van beschadigde kiezen. Inlays en onlays zijn vaak een goed alternatief voor kronen. Door het plaatsen wordt de functie van het gebit hersteld en ziet je gebit er een stuk mooier uit.

Cosmetisch tandtechniek

Cosmetische tandheelkunde is gericht op de uiterlijke verfraaiing van het gebit en kijkt daarmee verder dan de functionele mondgezondheid. Het wordt ook wel esthetische tandheelkunde genoemd.

Kleur bepaling

In het uiterlijk van een mens speelt het gebit een belangrijke rol. Een fraaie en verzorgde rij tanden en kiezen draagt bij aan mooie uitstraling. Niet alleen de stand van de tanden en kiezen speelt daarbij een rol, maar ook de kleur.

3D Design en Printen

Gebitsmodellen, splints, boormallen voor implantaten, kronen, bruggen, frames, tijdelijke voorzieningen en protheses. Allemaal tandheelkundige objecten die met behulp van 3D-printing kunnen worden vervaardigd.

Knarsplaten

Het is een exact op maat vervaardigde kunststof plaat die je tanden en kiezen beschermt tegen slijtage door knarsen. 

Heeft u vragen ?

Als je vragen hebt of meer over ons wilt weten, stel ze dan gerust en we zullen zo snel mogelijk antwoorden

©Copyright Altadent 2020 | All Rights Reserved |